Hlavní obsah

Zbraně bych povolil všem, říká po teroristickém útoku v Paříži zpěvák Hughes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Paříže se znovu vrací americká rocková skupina Eagles of Death Metal. Kapela hrála v listopadu v síni Bataclan, když tam zaútočili islámští teroristé a postříleli 90 lidí. Zpěvák skupiny Jesse Hughes byl přitom vždy zastáncem práva na držení zbraně. Názor nezměnil ani po teroristickém útoku, naopak.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT News Agency, Reuters

Zpěvák a kytarista americké skupiny Eagles of Death Metal Jesse Hughes

Článek

Hughes v rozhovoru pro francouzskou televizi iTélé prohlásil, že právo na držení zbraně nemá s terorismem nic společného. Podle něj by naopak měl mít přístup ke zbrani každý, protože by to zachránilo životy.

„Zabránila francouzská kontrola zbraní smrti jediné osoby v Bataclanu? Jestli umí někdo říct ano, chtěl bych to slyšet, protože já si to nemyslím. Myslím, že jediné, co tomu zabránilo, byli jedni z nejodvážnějších lidí, jaké jsem v životě viděl, když se po hlavě se svými střelnými zbraněmi vrhali do náruče smrti,“ poznamenal dál Hughes v narážce na policisty zasahující v Bataclanu proti trojici islámských teroristů s kalašnikovy a granáty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Eagles of Death Metal poprvé od teroristických útoků znovu vystoupí v PařížiVideo: Reuters

Teroristé útočili 13. listopadu právě během koncertu kalifornské kapely. V sále bylo okolo 1500 posluchačů. Útočníci jich 90 zavraždili.

V úterý se Eagles od Death Metal do Paříže vracejí, aby dokončili násilím přerušené vystoupení. Bataclan zůstává po teroristickém útoku uzavřen, a tak kapela vystoupí ve slavné Olympii. Hladký průběh mají zajistit nasazení vojáci a ozbrojení policisté, ale i tým psychologů připravený pomoci těm, kdo vystoupení v Bataclanu přežili a přijdou si kapelu znovu poslechnout.

Anketa

Myslíte si, že by se zvýšila bezpečnost, kdyby každý vlastnil zbraň?
Ano
67,2 %
Ne
31,7 %
Nevím
1,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6023 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám