Hlavní obsah

Zatkli šéfa drogového gangu, který si měl objednat vraždu polského ministra spravedlnosti

Právo, PM

V Polsku zatkli 28letého šéfa drogového gangu Jana S., který je obviněn z objednání vraždy ministra spravedlnosti a generálního prokurátora Zbigniewa Ziobra (47) a též dalšího nejmenovaného státního zástupce. V sobotu o tom informovala polská tisková agentura PAP s odvoláním na policejní zdroje. Nebezpečný muž je obviněn i z rozsáhlého obchodováni s narkotiky.

Foto: Profimedia.cz

Polský ministr spravedlnosti a generální prokurátor Zbigniew Ziobro

Článek

„Jan S., který se dlouhodobě skrýval v zahraničí, pátral po něm Interpol a byl na něho vydán evropský zatykač, vyplatil najatému komplici zálohu za plánované vraždy, a to 100 tisíc zlotých (600 tisíc Kč). Toho však před časem zadrželi při velké policejní akci proti obchodníkům s drogami. Při výslechu se komplic přiznal k chystaným vraždám,“ napsal deník Rzeczpospolita.

Doufal, že si ho policie nevšimne

Šéf polského drogového gangu Jan S. se jistý čas skrýval v Nizozemsku, poté se po něm doslova slehla zem. Jelikož počítal s tím, že na přelomu roku nebude policie tak obezřetná, objevil se v Polsku, konkrétně ve městě Milanowek nedaleko Varšavy.

A právě tam jej zadržela speciální policejní jednotka.

V Polsku má soudce jmenovat ministr spravedlnosti, který je generálním prokurátorem

Evropa

Vraždu Ziobra i nejmenovaného prokurátora si objednal proto, že je považoval za hlavní protivníky své nelegální činnosti u našich severních sousedů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám