Hlavní obsah

Zastavte prodej letenek na léto, vyzývá letiště Heathrow

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Letiště Heathrow vyzvalo letecké společnosti, aby přestaly prodávat letenky na léto, jinak není schopné dostat pod kontrolu chaos, který na jednom z nejvytíženějších britských letišť vládne. Letiště chce omezit počet odlétajících na 100 tisíc denně, což je o čtyři tisíce méně než v současné době. Kapacitní omezení bude podle šéfa letiště Johna Hollanda-Kayea platit od úterý do 11. září.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Pohled na letiště Heathrow poblíž Londýna

Článek

Aerolinky již počet letenek na Heathrow omezily, ale podle nejnovějšího prohlášení je potřeba jej snížit ještě více. Odbavovatelé zavazadel a letiště dokážou za současné situace, kdy chybí personál, obsloužit 100 tisíc cestujících, tento počet byl ale v posledních dnech překračován. To vedlo k rušení letů na poslední chvíli, ztrátám zavazadel, frontám při odbavení a podobně.

„Některé letecké společnosti přijaly významná opatření, jiné však nikoliv, a my se domníváme, že je nyní zapotřebí přijmout další opatření, abychom cestujícím zajistili bezpečnou a spolehlivou cestu,“ uvedl Holland-Kaye.

Letiště ochromují stávky palubního personálu aerolinek

Ekonomika

Letiště a letecké společnosti, které během covidových omezení propustily zaměstnance, mají v současné době problémy je opět nabrat. Přitom poptávka po cestování se vrátila.

Minulý měsíc letiště Gatwick, druhý největší londýnský dopravní uzel, uvedlo, že kvůli nedostatku personálu v červenci omezí počet letů na 825 denně a v srpnu na 850 denně. Před pandemií covidu-19 letiště dokázalo vypravit až 950 letů.

Reklama

Výběr článků

Načítám