Hlavní obsah

Záplavy v Rumunsku a Bulharsku mají tři oběti

Bukurešť/Sofia

Záplavy způsobené vydatnými a vytrvalými dešti na jihovýchodě Evropy si v Rumunsku a Bulharsku vyžádaly nejméně tři lidské životy. Další čtyři osoby jsou nezvěstné, oznámily úřady v obou zemích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záplavy v Rumunsku a Bulharsku mají tři obětiVideo: Reuters

 
Článek

V jihorumunské župě Argeš, která patří mezi nejvíce postižené oblasti Rumunska, podle místních představitelů dvaasedmdesátiletého muže strhl a odnesl silný proud v zaplaveném místě, kde voda vystoupala na více než dva metry. Další čtyři lidé jsou v Rumunsku nezvěstní.

Rumunský ministr vnitra Gabriel Oprea uvedl, že vodní živel postihl desítku žup na jihu země. Více než 400 lidí muselo být kvůli velké vodě evakuováno a dalším osobám odříznutým od okolního světa pomáhá do bezpečí 2200 policistů, záchranářů a hasičů. V 63 lokalitách je poškozeno či zcela zničeno na 1100 domů a řada mostů.

Podle rumunského vodohospodářského úřadu ANAR na řekách Olt a Olanesti byla zaznamenána stoletá až dvousetletá voda.

Foto: Octav Ganea, ČTK/AP

Rumun odstraňuje následky záplav

Další dva lidé zahynuli v Bulharsku. V obci Vranilovci, ležící v oblasti Gabrovo v centrální části země, našli policisté podle nejnovější zprávy už v pondělí po přívalu vody tělo devětatřicetiletého muže. O život záplavy připravily i jeho šedesátiletou matku.

V Bulharsku se podle meteorologů může situace dál zhoršovat. Na čtvrtek předpovídají další srážky na severu země i v metropoli Sofii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám