Hlavní obsah

Zaplavené budovy, sesuvy půdy a nánosy bahna v ulicích. Sardinii pustoší bouře

Aktualizováno

Zaplavené ulice, nánosy bahna, podemleté silnice, zničené mosty, přerušené dodávky elektřiny. Tak vypadá italský ostrov Sardinie, kam se přesunula bouře, která před dvěma dny pustošila turistický ráj Mallorku, napsal list Corriere della Serra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záplavy v SardiniiVideo: AP

 
Článek

Úřady zatím uvedly, že se pohřešuje žena, kterou příval vody zastihl spolu s manželem a třemi dcerami v autě. Celkem si záplavy na Mallorce, Sardinii a Azurovém pobřeží vyžádaly 15 mrtvých.

Nejvíce obětí - celkem 12 - je na Mallorce. Francouzští záchranáři nalezli dva mrtvé ve voze, který v noci na Azurovém pobřeží odnesla voda do moře. Na Sardinii zemřela pětačtyřicetiletá žena, když tam záplavy ve středu strhly silniční most, napsal list La Repubblica. Na ostrově se také pohřešuje pastýř.

Jedním z nejpostiženějších míst na Sardinii je hlavní město ostrova Cagliari. Ulice se změnily v řeky, na mnoha místech jsou nánosy bahna, na komunikacích leží popadané stromy a elektrické vedení. Školy, úřady, veřejné parky a hřbitovy zůstávají po celý čtvrtek uzavřené.

Foto: Handout, Reuters

Bouře poničila most u Cagliari, hlavního města Sardinie

Silnice mezi hlavním městem ostrova Cagliari a městem Capoterra je zničená, uvedla agentura ANSA. Bouře poškodila komunikaci na několika místech. „V současné chvíli je pro mě nejdůležitější, aby se nikdo nezranil. Škody na majetku se mohou opravit,“ uvedl Francesco Dessì, starosta Capoterry.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Na Sardinii se přesunula bouře, která před dvěma dny pustošila Mallorku.

V městečku San Vito zaplavila ulice nejen voda, ale na mnoha místech je vysoká vrstva bláta. Most, který spojuje městečko s letoviskem Muravera, byl uzavřen kvůli rychle stoupající hladině řeky Uri. Zcela odříznuté od okolního světa se ocitlo městečko Assemini.

Situace v oblasti se nezlepšuje. Na Sardinii neustále vydatně prší. Kvůli záplavám a sesuvům se zvyšuje počet uzavřených komunikací. Nepříznivé počasí komplikuje situaci záchranářům, píše server listu Corriere della Serra.

Foto: Handout, Reuters

Voda zničila silnici u hlavního města Cagliari

Bouře by se podle meteorologů měla v následujících hodinách posunout na východ a zasáhnout i italskou pevninu. Výstraha platí pro Ligurii, Piemont a Toskánsko.

Reklama

Výběr článků

Načítám