Hlavní obsah

Jak má Rus přečkat dovolenou v zahraničí? Zapři původ a nemluv rusky, radí časopis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský provládně orientovaný magazín Life v pondělí zveřejnil rady, jak se chovat na dovolené v zahraničí s ohledem na současnou geopolitickou situaci. Radí Rusům vyhýbat se sporům a ideálně vůbec nedávat najevo, odkud pocházejí.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

„Pokud je řeč o zemích, kde se kvůli národnosti můžete ocitnout v konfliktní situaci, měli byste se snažit nevyzradit svůj původ, mluvit jiným jazykem a nepouštět se do žádných sporů,“ doporučuje klinická psycholožka Irina Koržajevová, na niž se obrátil server Life.ru.

Ruské turisty Koržajevová dále nabádá, aby se snažili vyhýbat jakýmkoliv konfliktním situacím. Pokud se to nepodaří, měli by se podle ní snažit spory řešit za účasti třetích stran, například hotelového personálu, případně při vyhrocenějších případech i policie.

Rusko se stáhne z ISS. Postaví si prý vlastní vesmírnou stanici

Věda a školy

„Nemluvte o tom, kdo je v právu. Pokud se vám nepodaří konfliktu zabránit, dejte se na ústup. Neberte to jako kapitulaci nebo zradu,“ radí oslovená psycholožka.

„Chytří lidé nepodnikají výpady a nepouštějí se do zbytečných konfliktů,“ dodala větu, která za současné situace v Rusku může působit poněkud dvojsečně.

Ruští turisté se mohou dostat do problémů v zahraničních turistických destinacích vzhledem k ruské invazi na Ukrajinu, tedy útočné válce, kterou Moskva zahájila letos 24. února, a stále v ní pokračuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám