Hlavní obsah

Zákazníci v polském obchodě překračovali mrtvolu a dál nakupovali

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gliwice

Zákazníci potravinářského obchodu v polských Gliwicích v klidu možná dvě hodiny překračovali mrtvolu staršího muže. Nešťastník zkolaboval v pátek dopoledne ve frontě na maso. Obchodníci vzdor nenadálé tragédii nechali obchod celý čas otevřený. Nikoho nenapadlo do příjezdu pohřební služby prodej přerušit.

Článek

Mrtvola zabalená po marném zákroku záchranářů do pytle málokomu ze zákazníků překážela. Lidé pytel s mrtvým mužem ležící vedle pultu s masnými výrobky normálně překračovali. Řada zákazníků přesto nevěřila vlastním očím.

"Personál obchodu a ani mnozí zákazníci snad nemají žádnou úctu k mrtvému. Něco takového snad ani není možné. Lidi kupovali maso, chleba nebo brambory, jako by se vůbec nic nedělo," neodpustila si poznamenat zákaznice apelující na prodavače s požadavkem zavřít obchod do odvozu těla.

"Chcete, abychom ztratili práci. Když zavřeme, nebude kšeft, a budeme mít problémy s šéfy," kontroval personál. Muži okolo šedesátky se zčista jasna podlomily ve frontě na masné výrobky nohy. Padl na zem, kde zůstal bezvládně ležet. Zákazníci spolu s personálem volajícím okamžitě záchranku se muži marně snažili pomoci.

Záchranáři po marné resuscitaci už mohli jenom konstatovat smrt. Mrtvolu zabalili do speciálního pytle a nechali ležet na místě do příjezdu pohřební služby. Celou dobu do příjezdu funebráků lidé normálně nakupovali přičemž někteří překračovali pytel s mrtvolou. Málokoho napadlo kontaktovat odpovědné instituce včetně policie.

"Lidé dnes mnohdy opomíjejí základní společenská pravidla a často nevědí, jak se v neobvyklých situacích zachovat. Opomíjejí dokonce i to, že smrt vyžaduje úctu. Možná je tomu nikdo nenaučil," konstatoval jeden z polských univerzitních učitelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám