Hlavní obsah

Žádná porodnice to nebyla, zlehčuje ruský diplomat útok v Mariupolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský diplomat při OSN Dmitrij Poljanskij odmítl středeční zprávy o ruském útoku na dětskou nemocnici a porodnici v Mariupolu s tím, že se nejednalo o civilní objekt, protože nemocnici dříve obsadila ukrajinská armáda.

Následky útoku na nemocnici v MariupoluVideo: AP

 
Článek

„Takto se rodí fake news,“ napsal na Twitter Poljanskij. Rusko podle něj varovalo už 7. března, že „radikálové“ nemocnici použijí pro vojenské účely. Poljanskij v tweetu také kritizoval OSN, že zveřejňuje neověřené informace.

Ve středu byla při náletu zasažena dětská nemocnice a porodnice v Mariupolu a podle místních úřadů bylo nejméně 17 lidí zraněno. Na Twitteru a dalších platformách se následně začaly objevovat hrozivé snímky zničené budovy a zraněných lidí, převážně žen, pocházející z místa zasažené nemocnice. Na záběrech vynášejí zraněné těhotné ženy z trosek nemocnice.

Rusové v Mariupolu zasáhli dětskou nemocnici a porodnici

Evropa

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj následně vyzval Západ, aby uvalil na Rusko ještě přísnější sankce, aby „už déle nemělo možnost pokračovat v této genocidě“.

Foto: Evgeniy Maloletka, ČTK/AP

Zraněnou těhotnou ženu vynášejí z vybombardované nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám