Hlavní obsah

Zachovejte klid a navštivte Ukrajinu, láká turisty Kyjev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době, kdy v obavách z ruské invaze některé státy stahují pracovníky ambasád a civilisté na východě země dobrovolně nacvičují střelbu, lákají ukrajinské úřady k návštěvě zahraniční turisty.

Foto: Profimedia.cz

Kampaň láká i k návštěvě Charkova, který leží 25 kilometrů od hranic s Ruskem.

Článek

„Zachovejte klid a navštivte Ukrajinu,“ zní motto aktuální kampaně Visit Ukraine, kterou tamní agentura pro cestovní ruch spustila.

„V informačním prostoru je dnes příliš málo pozitivních zpráv,“ vysvětluje se na webu, který nabádá k návštěvě „majestátního Kyjeva, nikdy nespícího Charkova, voňavého Lvova, útulné Černovice, vzrušující Oděsy, mocného Záporoží a úžasného Chersonu“. Následuje ujištění, že země je „otevřená a bezpečná pro turisty“.

Bílý dům nebude označovat možný ruský vpád na Ukrajinu za bezprostředně hrozící

Zahraniční

Například Charkov je přitom jen zhruba 25 kilometrů daleko od hranice s Ruskem, podél níž je nyní shromážděno přes 100 tisíc ruských vojáků. Ukrajinu v posledních letech ročně navštěvovalo okolo 14 milionů turistů, od vyhrocení krize na přelomu roku už ale někteří zástupci cestovního ruchu hlásí úbytek klientů.

„Tento měsíc jsme měli zhruba jedenapůlkrát méně turistů než obvykle,“ citoval například britský list The Daily Telegraph Marynu z agentury, která zajišťuje výlety do zóny okolo Černobylu.

Reklama

Výběr článků

Načítám