Hlavní obsah

Zabil jsem 39 vietnamských migrantů, přiznal se severoirský řidič kamionu

– Londýn • Aktualizováno

Severoirský řidič kamionu Maurice Robinson, v jehož soupravě se v říjnu v Anglii našla těla vietnamských migrantů, se u londýnského soudu přiznal k zabití 39 lidí.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Převoz těl z přístavu Tilbury

Článek

Těla mrtvých Vietnamců byla nalezena loni 23. října v přepravním kontejneru za tahačem ve městě Grays poblíž Londýna. Chladírenský kontejner připojený k tahači se na jihovýchod Anglie dostal z belgického přístavu Zeebrugge.

Všech 39 obětí z kamionu jsou nejspíš Vietnamci

Evropa

Uvnitř něj našli vyšetřovatelé těla osmi žen a 31 mužů včetně dvou patnáctiletých chlapců, nejstarší oběti bylo 44 let. Později se ukázalo, že všichni tito lidé pocházeli z Vietnamu. Zřejmě zaplatili pašerákům, aby je nelegální cestou dostali do Británie. Policie se domnívá, že jejich smrt způsobila kombinace horka a nedostatku kyslíku v kontejneru.

Stíháno je v této souvislosti kromě 25letého Robinsona ještě několik dalších lidí. Z 39násobného zabití byl obviněn i 43letý Gheorghe Nica. Údajný člen pašeráckého gangu s britským a rumunským občanstvím se středečního soudního jednání stejně jako Robinson účastnil skrze videohovor, vinu ovšem popřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám