Hlavní obsah

U Londýna hasí rozsáhlý požár, vyhlášen byl stav pohotovosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Obavy britských hasičů se naplnily. K extrémním vedrům, která zemi sužují, se přidaly i rozsáhlé požáry. Ve vesnici Wennington asi 40 minut jízdy od Londýna zuří požár, se kterým bojuje 15 hasičských vozů. Nejméně jeden dům už lehl popelem. Oheň vypukl také na severu Londýna v restauraci v Southgate. Tam ho likviduje deset hasičských vozů a 70 lidí, píše server mylondon.news. Londýnský hasičský sbor vyhlásil kvůli požárům na území Velkého Londýna stav pohotovosti.

BEZ KOMENTÁŘE: Nedaleko Londýna vypukl rozsáhlý požárVideo: AP

 
Článek

Ve vesnici Wennington, kde žije zhruba 300 obyvatel, zuří rozsáhlý požár. Pole, která vesnici obklopují, jsou buď spálená, nebo hoří. To se týká i pastvin a hospodářských budov. Z vesnických domů nejméně jeden lehl popelem. Příčiny požáru zatím nejsou jasné.

Odpoledne také vypukl požár v restauraci v Southgate na severu Londýna. Do boje se živlem bylo vysláno deset hasičských vozů a sedm desítek hasičů. Podle svědků byly silnice uzavřeny a veřejná doprava je odkloněna. Proč začalo hořet, není zatím jasné.

Británie se vaří, poprvé v historii tu naměřili přes 40 stupňů

Evropa

Británii aktuálně sužují vedra. Úterý se stalo nejteplejším v historii země, když meteorologové na londýnském letišti Heathrow naměřili 40,2 stupně. Dosavadní maximum 38,7 stupně Britové zaregistrovali v roce 2019.

Kvůli vysokým teplotám se v zemi v pondělí i v úterý zastavila železniční doprava, některé školy zrušily výuku a svou činnost omezují i státní instituce či muzea.

Muž při požárech ve Španělsku těsně unikl smrti. Jeho úprk zachytila kamera

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám