Hlavní obsah

Za ukradené auto se německá ministryně ocitla pod palbou kritiky

Novinky, pst

Německá ministryně zdravotnictví Ulla Schmidtová čelí kritickým hlasům, protože jí ve Španělsku na dovolené někdo ukradl auto. Nebylo to obyčejné auto, ale služební Mercedes třídy S za 90 000 eur (tedy přibližně 2,3 miliónu Kč).

Článek

Paní ministryně na dovolenou sice vyrazila za vlastní - tedy zaplatila si letenku. Její šofér však podle stanice BBC vyrazil na cestu dlouhou 2400 kilometrů, aby byl své šéfce i s vozem k dispozici. Údajně měla i nějaké oficiální záležitosti.

Nicméně opoziční poslanci by rádi věděli, proč tak nutně potřebovala vlastní služební vůz, když mohla využít vozy německého velvyslanectví, což je obvyklá praxe. Také bulvární list Bild am Sonntag kriticky poznamenává, že s penězi daňových poplatníků by se "nemělo plýtvat na komfort paní ministryně".

Ministerstvo tyto hlasy odráží tvrzením, že služební vozy jsou členům vlády k dispozici za všech okolností, ať již jde o jejich pracovní povinnosti nebo čistě soukromé záležitosti. Zároveň prohlásilo, že se ministryně v pondělí sešla s Němci žijícími ve Španělsku.

Auto bylo ukradeno nedaleko Alicante tak, že zloději nejdříve odcizili klíčky z pokoje, kde bydlel řidič ministryně Schmidtové.

Reklama

Výběr článků

Načítám