Hlavní obsah

Z únosu francouzské holčičky obvinili 34letého svatebčana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzská prokuratura obvinila 34letého muže v souvislosti se zmizením devítileté Maëlys de Araujové během svatební oslavy ve Francouzských Alpách. Dívka byla naposledy viděna předminulou neděli brzy ráno. Pes její pachovou stopu ztratil na parkovišti. Obviněný muž byl stejně jako zmizelá Maëlys na svatbě hostem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté spolu s dobrovolníky pátrají po devítileté Maëlys de AraujovéVideo: Reuters

 
Článek

Dotyčný byl obviněn z únosu, omezování svobody a svévolného věznění osoby mladší 15 let.

Policie vyslechla většinu ze 180 svatebních hostů i hosty akce, která se konala v sousedství, a ve výpovědi muže shledala nesrovnalosti. Podezřelý byl zadržen ve čtvrtek a k obviněním se nepřiznal.

Foto: Profimedia.cz

Maëlys de Araujo

„Popírá doložené skutečnosti a po předložení výpovědi, důkazních nálezů a vědeckých důkazů na popírání viny trvá. To nepřesvědčilo vyšetřujícího soudce, který rozhodl o vazbě,“ uvedla prokuratura v Grenoblu.

Devítiletá Maëlys se ale stále nenašla. Vyšetřovatelé se obávají, že ji únosce odvezl autem, jelikož pátrací psi ztratili její pachovou stopu na parkovišti před místem, kde se konala svatební hostina.

Foto: Profimedia.cz

Dobrovolníci pomáhají policie s pátráním v lese.

Dívku v lesích v okolí obce Pont-de-Beauvoisin zhruba 50 kilometrů na sever od Grenoblu hledá množství policistů včetně policejních potápěčů. O víkendu jim navzdory hustému dešti pomáhaly stovky dobrovolníků.

Policie také prochází stovky fotografií a videí pořízených svatebčany v naději, že na nich najde vodítko. „Je to jako hledat jehlu v kupce sena, nesmírně únavná činnost, ale velice důležitá,“ citovala televize SkyNews policejního šéfa Yvese Marzina.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám