Hlavní obsah

Výbuch plynu v domě na Krymu zabil 19 lidí včetně dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KYJEV
Aktualizováno

Nejméně 19 mrtvých včetně dvou dětí si ve středu večer vyžádal výbuch plynu v obytném domě ve městě Jevpatorija na Krymu. Pod troskami může být uvězněno dalších až 80 osob, 21 lidí se dosud podařilo vyprostit. Bilanci obětí oznámil ve čtvrtek podle agentury AFP mluvčí ukrajinského ministerstva pro mimořádné situace.

Foto: Stringer, Reuters

Záchranáři hledají přeživší v troskách obytného domu v Jevpatorii na ukrajinském Krymu. Dům poničila exploze plynu, zahynulo nejméně 19 lidí včetně dětí.

Článek

Při silné explozi, která nastala ve středu kolem půl deváté SEČ, byl vážně poničen čtyřpodlažní obytný dům. Výbuch se odehrál v době, kdy byla zřejmě doma většina z 62 přihlášených obyvatel zničené části domu. 

Pod troskami přitom podle odhadů může být ještě 40 až 80 lidí. Na místě zasahuje asi 700 záchranářů, kteří se občas zastaví a v naprostém tichu poslouchají, jestli pod troskami něco uslyší. Podle stanice Channel 5 někteří z přeživších zpod trosek volali prostřednictvím mobilních telefonů.

Příčina výbuchu zatím není známa, ale záchranáři uvedli, že "existuje možnost, že v budově mohly být zásobníky s kyslíkem nebo acetylenem", napsala agentura Reuters.

Na místo neštěstí vycestoval z Kyjeva ministr pro mimořádné situace Volodymyr Šandra se skupinou záchranářů. Na místě již zasahují místní záchranářské čety s těžkou technikou.

Exploze plynu v bytech v republikách bývalého Sovětského svazu není ničím neobvyklým zejména v zimním období, kdy si obyvatelé přitápějí. Loni v říjnu v Dněpropetrovsku při podobné explozi zahynulo 15 lidí. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám