Hlavní obsah

Vrah z Nice si před masakrem fotil veselá selfie, měl poměr s 73letým důchodcem

Nice

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, který ve čtvrtek večer s mnohatunovým kamiónem záměrně najel do davu lidí na promenádě ve francouzském Nice, si několik hodin před masakrem pořídil selfie v kabině tahače. Na snímku foceném za volantem zdvihá prostředníček a tváří se pobaveně. Na místě pro spolujezdce sedí neznámý člověk. Informovala o tom televize TF1.

Foto: ČTK/AP

Mohamed Lahouaiej Bouhlel

Článek

Francouzská televize zveřejnila ještě druhou fotografii, na níž smějící se Bouhlel pózuje se stejným člověkem před kamiónem. S vozem během slavnosti při příležitosti pádu Bastily na Promenádě Angličanů pozabíjel 84 lidí a na 100 dalších zranil. Třetina mrtvých byli muslimové.

Druhý snímek byl údajně pořízen čtyřiadvacet hodin před teroristickým útokem, který si Tunisan Mohamed Lahouaiej Bouhlel pečlivě naplánoval. Podle serveru The Daily Mail rozvedený otec tří dětí, který měl románky s lidmi obou pohlaví a delší čas se  stýkal se 73letým milencem, snímky před útokem rozeslal přátelům i rodině.

Snímek s kamiónem

Zdroj blízký vyšetřování řekl Daily Mailu, že měl Bouhlel podobných fotek plný mobil. „Ten druhý muž je spolu s pěti dalšími podezřelými ve vazbě,“ řekl zdroj britského listu. Trasu po Promenádě Angličanů si Bouhlel několikrát projížděl. Večer, kdy zaútočil a promenáda byly kvůli ohňostroji plná lidí, přesvědčil policisty, že je od zásobování a veze zmrzlinu.

Z výslechů zatčených a známých útočníků údajně vyplynulo, že je Mohamed Lahouaiej Bouhlel „sexuální maniak a násilnický sadistický bisexuál“. Na internetových seznamkách si Bouhlel našel celou řadu kontaktů, jeho hlavním partnerem ale byl zmiňovaný důchodce.

Související téma:

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Experti u vozu, který najížděl do lidí. Nalezlo se v něm množství granátů a zbraní.

V počítači vraha se navíc našly snímky a videa z mučení páchaného bojovníky Islámského státu. Tunisan se sice radikalizoval, v rozporu s islámskou vírou ale pil alkohol, užíval drogy a jedl vepřové. V mešitě ho nikdy nikdo neviděl.

Reklama

Výběr článků

Načítám