Hlavní obsah

VIDEO: Vichřice na Mallorce utrhla obří výletní loď, pasažéři spadli do moře

Novinky, Luděk Fiala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PALMA DE MALLORCA

Náporu prudkého větru o rychlosti až 110 kilometrů v hodině ve čtvrtek podlehlo ukotvení obřího výletního plavidla v přístavu Palma De Mallorca. Vichr poté začal odnášet loď MSC Fantasia pryč od přístavu, načež se z patnáctimetrové výšky zřítil do vody lodní můstek i se čtyřmi pasažéry a třemi členy posádky.

Článek

Zachránění pasažéři museli být převezeni do nemocnice. Jeden z nich, osmdesátiletý turista z Egypta, utrpěl úraz hlavy a je ve vážném stavu. Ostatní byli jen podchlazení.

Přístavy na Baleárských ostrovech ve Středozemním moři mají pohotovost kvůli současnému bouřlivému počasí, které doprovází prudké vichřice o rychlostech přesahujících 110 km/h. Úřady proto rozhodly o uzavření přístavu v Palma De Mallorca. Uvolněná loď byla přemístěna do bezpečnějšího kotviště.

Luxusní výletní loď MSC Fantasia je vlajkovou lodí italské společnosti MSC Cruises. Na moře byla spuštěna vloni v prosinci v Neapoli, pokřtila ji slavná italská herečka Sophia Lorenová.

MSC Fantasia

·  délka: 333 m

·  šířka: 38 m

·  tonáž: 133 500 t

·  počet cestovních palub: 14

·  výtahy:13

·  počet kabin: 1 650

·  max. počet cestujících: 3 900

·  celkový počet posádky: 1 313

Loď měří na délku přes tři sta metrů a na šířku má téměř 40 metrů. Nabízí pět restaurací, čtyři bazény, 12 hydromasážních bazénů, kavárny, obchody a také interaktivní 4D kino.

Reklama

Výběr článků

Načítám