Hlavní obsah

Vídeňané mohou pro injekci do Billy

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve snaze naočkovat co nejvíce lidí našlo Rakousko další originální způsob, jak dostat vakcínu k pacientům – jednoduše v supermarketu. Koncern Rewe ve středu spustil očkování ve třech vídeňských prodejnách Billa, resp. Penny-Market.

Foto: Matt Stone, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

„Nebyl nikdy jednodušší způsob, jak se nechat ve Vídni naočkovat,“ prohlásil Peter Hacker, vídeňský radní pro zdravotnictví, v prodejně Billa v nákupním centru Millennium City. Očkovací stánek tam vznikl ve spolupráci se zdravotníky na místě, kde supermarket nabízí zboží v akci. Podmínkou není ani registrace, ani jakýkoli nákup. Naopak, očkovaný dostane zdarma nealkoholický nápoj.

V katedrále a také v mešitě

Na zahájení vakcinace sem přišly davy lidí, z čehož ale velkou část tvořili zástupci médií. Jedna prodejna stihne naočkovat za den až 150 lidí. Už dříve začala rakouská metropole s vakcinací v katedrále sv. Štěpána a před mešitou ve čtvrti Favoriten.

Ke třetím dávkám míří celé státy

Svět

Rakouská vláda nepřetržitě apeluje na veřejnost, aby se nechala očkovat. Důvodem jsou rostoucí počty nově nakažených. Ve středu jich devítimilionová alpská republika ohlásila 1574 za uplynulých 24 hodin, což je nejvyšší denní přírůstek od 5. května. V nemocnicích leželo ve středu s covidem 417 pacientů, o 19 více než v úterý.

S rychlým šířením koronaviru se potýká také Německo. Ve středu ohlásilo 11 561 nově nakažených za uplynulý den, což je o 3237 více v týdenním srovnání.

Reklama

Výběr článků

Načítám