Hlavní obsah

Vězeňská stráž odmítá nést vinu na Lučanského zranění a smrti

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Příslušníci vězeňské a justiční stráže na Slovensku odmítají medializovaná tvrzení, že se podíleli na zraněních a následné smrti policejního exprezidenta Milana Lučanského (51). Bývalý policejní prezident byl ve vazbě v Prešově, kde se 29. prosince 2020 oběsil na teplákové bundě. Druhý den v nemocnici zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský policejní exprezident Milan Lučanský

Článek

Na internetu se šíří informace, že Lučanský byl 10. prosince 2020 zmlácen bachaři. Členové vězeňské a justiční stráže vyjádřili přesvědčení, že stejně jako v jiných případech pokusů o sebevraždu ve věznicích, i v případě Lučanského se jednoznačně potvrdí, že k jeho smrti vedlo jeho osobní rozhodnutí.

Na Slovensku se množí spekulace kvůli sebevraždě Lučanského

Zahraniční

„Plánujeme se bránit právní cestou proti šiřitelům záměrných lží a nepodložených informací,“ uvedli v otevřeném dopise. „Je nám nesmírně líto, že jsme nedokázali zabránit této tragédii,“ dodali.

V souvislosti s Lučanského sebevraždou zřídila ministryně spravedlnosti Mária Kolíková vyšetřovací komisi za účasti koalice i opozice.

Falešné fotografie

Slovenská policie označila za podvrh fotografie, které se šíří internetem a jsou označeny za snímky zbitého Lučanského. Ve skutečnosti se jedná o fotografie zmláceného důchodce, kterého v říjnu napadl útočník. Snímky tehdy zveřejnily slovenské televize, aby tím pomohly při dopadení pachatele brutálního útoku.

Slovenský policejní exprezident zemřel. Den poté, co se pokusil oběsit v cele

Evropa

Lučanský byl po výslechu 3. prosince 2020 zadržen, obviněn z přijímání úplatků a zneužití pravomocí veřejného činitele. Soud na něj uvalil vazbu. Policejní exprezident se měl 10. prosince zranit v cele a podrobil se operaci. Devětadvacátého prosince spáchal sebevraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám