Hlavní obsah

Vévodkyně Meghan potratila

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vévodkyně Meghan, která je matkou syna Archieho, přiznala, že letos v červenci potratila druhé dítě. Svoji zpověď nyní zveřejnila na stránkách listu The New York Times.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rok po svatbě porodila Meghan Markleová syna ArchiehoVideo: Reuters

 
Článek

Se zprávou přišla vévodkyně ze Sussexu zhruba po čtyřech měsících. K potratu totiž došlo už v červenci. „Ten den začal jako každý jiný. Udělala jsem snídani, nakrmila psy, vzala si vitaminy a našla chybějící ponožku. Ještě jsem se ohnula pro pastelku, která se zakutálela pod stůl, a šla vyzvednout syna z postýlky. Při přebalování jsem ucítila ostrou křeč v břiše a s Archiem v náručí jsem upadla na zem,” rozepsala se Meghan.

Princ Harry a Meghan spolu budou tvořit pro Netflix

Amerika

Aby uklidnila syna i sama sebe, zpívala ukolébavku. Prý ale hned věděla, že je něco špatně. „Věděla jsem, že objímám své první dítě a během toho přicházím o to druhé,” přiznala vévodkyně, která porodila Archieho v květnu 2019.

Ta následně podstoupila vyšetření v nemocnici, u kterého byl také princ Harry. „Ležela jsem na nemocniční posteli a manžel mě držel za ruku. Oba jsme plakali a dívali se na chladné, bílé stěny. Snažila jsem si představit, jak se z toho dostaneme,” svěřila se děvětatřicetiletá Meghan.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Pořadí dědiců trůnu ve Spojeném království

Svým přiznáním by ráda pomohla ostatním matkám, kterým se podobná situace stane. „Ztráta dítěte znamená nesnesitelný zármutek, který sice zažívá řada lidí, ale mluví o něm málokdo. Zjistili jsme, že ze stovky žen zažije potrat deset až dvacet z nich. Navzdory takovým číslům je toto téma stále tabu,” dodala Meghan.

Princ Harry vítá vyšetřování rozhovoru své matky s BBC

Evropa

Harry a Meghan Markleová, bývalá americká herečka, se vzali v květnu roku 2018 na královském hradě Windsor. Během hodinu trvajícího obřadu je za přítomnosti 600 hostů z řad královské rodiny i celebrit oddal arcibiskup z Canterbury. Nedlouho na to manželé oznámili, že je vévodkyně těhotná. Meghan si po Harryho boku vybudovala image módní ikony a královský pár se brzy stal jedním nejsledovanějších na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám