Hlavní obsah

Ve Stuttgartu útočili mladí na policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgart

Zranění policisté, mladiství v policejních celách, střepy pokryté ulice, takové jsou důsledky střetu policie s bavící se mládeží na náměstí Kleinen Schlossplatz v centru Stuttgartu. První víkend, kdy neplatil zákaz nočního vycházení, skončil v metropoli spolkové země Bádensko-Württembersko dramaticky, píše server Stuttgarter Nachrichten.

Foto: Profimedia.cz

Na zvládnutí davu povolala policie posily

Článek

V sobotu večer se začaly na náměstí scházet stovky mladých lidí se zásobami alkoholu, a to navzdory stále platnému zákazu prodeje a podávání alkoholu na veřejných místech. S postupem času přibývalo nejen lidí, ale především stoupala jejich agresivita.

Policisté upozorňovali mladé, že konzumací alkoholu porušují platná nařízení, místo uposlechnutí si ale vysloužili nadávky, urážky a vzápětí na ně začaly létat i lahve, kameny a docházelo k prvním bitkám.

V tu chvíli už podle odhadů čítal dav více než 600 osob. Na zvládnutí jeho agresivity musely být přivolány policejní posily.

Kolem 23.30 chtěla policie vyklidit schody na náměstí, ale se zlou se potázala. Agresivní a opilí mladiství zasypali policisty nejen lahvemi, ale vrhali se i do bitek. Výsledkem je pět zraněných policistů, šest zadržených a tisícovka prověřených účastníků akce, píše server týdeníku Focus.

Situaci se podařilo zvládnout až kolem půlnoci, o dvě hodiny později už byl v ulicích Stuttgartu klid.

Reklama

Výběr článků

Načítám