Hlavní obsah

Ve střední Evropě už padal sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA/VÍDEŇ/BRATISLAVA

V polských Tatrách od středečního rána sněží a místy tam napadlo až půl metru sněhu. Bílo je v okolí turisty oblíbeného střediska Zakopané. Stromy s ještě zelenými listy pokrývá těžká vrstva mokrého sněhu. Horská služba v regionu již vyhlásila první stupeň lavinového nebezpečí. Chladné počasí přineslo sněhové srážky i na Slovensku, v ČR a v Rakousku.

Článek

Sníh by se měl v Tatrách a v Beskydech podle meteorologů udržet do konce týdne. Pokud se ovšem ještě dříve nerozpustí v předpovídaných prudkých lijácích. Před průtržemi a povodněmi varují i čeští a rakouští hydrometeorologové.

První sníh ve středu napadl i na Slovensku, alespoň v horských oblastech nad 1300 metrů. Podmínky pro zimní turistiku jsou však v Tatrách ještě špatné.

Radikální pokles teploty a sněhové srážky překvapily také rakouskou spolkovou zemi Salcbursko. Podle agentury APA zde ve vyšších polohách napadlo až 30 centimetrů sněhu. Na některých horských silnicích museli řidiči nasadit sněhové řetězy. Na čtvrtek hlásí meteorologové po celém Rakousku husté srážky, které by mohly vyvolat také záplavy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám