Hlavní obsah

Ve francouzských Alpách zablokoval sníh 15 tisíc aut

Aktualizováno

Tisíce aut zůstaly v noci na neděli zablokované kvůli závějím a trvajícímu silnému sněžení v alpských oblastech Savojska na východě Francie. Úřady se snažily zajistit pro motoristy ubytování, ale mnozí řidiči přesto museli noc strávit ve svých vozech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tisíce vozidel uvízly kvůli sněhu ve francouzských AlpáchVideo: Reuters

 
Článek

Na savojských silnicích uvízlo v sobotu odpoledne na 15 tisíc vozidel. Podle místních úřadů neustálý příval sněhu velmi ztížil dopravu, a to zejména kolem lyžařských středisek.

Foto: Profimedia.cz

Sníh zablokoval ve francouzských Alpách tisíce aut.

Úřady v sobotu vyzývaly automobilisty, aby nejdříve zastavili a vyhledali si na noc ubytování. Ve čtyřiceti obcích postižené oblasti byly podle AFP k dispozici noclehy pro 10 tisíc lidí.

Na severu Francie byl kvůli silnému větru uzavřen přístav v Calais. Poryvy větru o rychlosti až 160 kilometrů v hodině povalily část nového železného plotu, který má zabránit, aby na lodi mířící do Británie proklouzli běženci.

Foto: Arne Dedert, ČTK/AP

Po blátivých vánočních svátcích dorazila zima s přívaly sněhu také do Německa.

Přívaly sněhu zkomplikovaly cestování ve Švýcarsku. Vlaky nejezdily například mezi Ženevou a Bernem, ochromena byla i příměstská železnice v metropoli. S hustým sněžením se potýkalo letiště v Curychu, které odbavovalo lety se zhruba hodinovým zpožděním.

S přívaly sněhu se potýká Velká Británie a také Nizozemsko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám