Hlavní obsah

Ve francouzském Toulouse protestovaly žluté vesty, 22. sobotu v řadě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Již dvaadvacátou sobotu v řadě se ve Francii sešli stoupenci hnutí takzvaných žlutých vest na protestech proti vládě. Centrem aktuálních protestů bylo Toulouse, kde kolem poledne demonstrovalo přes tisíc lidí. Informuje o tom agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Protesty žlutých vest upadají na intenzitě, nicméně stále pokračují.

Článek

Protesty a demonstrace se v sobotu konaly také v Paříži, Marseille, Grenoblu a Lille.

V celé Francii se podle vlády akcí žlutých vest zúčastnilo 31 000 lidí, tedy více než minulou sobotu. Organizátoři odhadli účast na 80 000 osob.

Od čtvrtka platí ve Francii zákaz zahalování obličeje během demonstrací. To dává státu ještě více prostoru, aby podnikl kroky proti demonstrantům, postěžovala si v Toulouse představitelka „žlutých vest” Priscilla Ludoskyová.

Intenzita protestů opadá, nicméně není vyloučeno, že opět nabere na síle, protože v příštích dnech prezident Emmanuel Macron vystoupí před veřejnost se závěry z celonárodní debaty o směřování země. Tu šéf Elysejského paláce vyhlásil letos v lednu v reakci na hnutí takzvaných žlutých vest proti vládním daňovým a sociálním reformám. Protesty začaly loni v polovině listopadu.

Minulou sobotu do ulic francouzských měst vyrazilo 22 300 lidí, což bylo nejméně od začátku pravidelných demonstrací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám