Hlavní obsah

Ve Francii zatkli podezřelé z krádeže více než 3000 lahví vína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská policie tento týden zatkla čtyři osoby podezřelé ze dvou vloupání do vinařství v obci Vosne-Romanée, kdy zmizelo přes tři tisíce lahví vína. Proti třem ze čtyř zadržených už bylo vzneseno obvinění, oznámila prokuratura města Dijon.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Poprvé se do vinařství v departementu Côte-d'Or někdo vloupal loni 31. prosince večer, přičemž zmizelo 582 lahví. O necelé tři měsíce později přišla další krádež a pachatelé odcizili 2478 lahví.

Způsobená škoda se odhaduje na 179 tisíc eur (přes 4,5 milionu korun), tedy průměrně 58 eur (1500) za jednu lahev. AFP podotýká, že ve vesnici Vosne-Romanée se pěstují nejvyhlášenější odrůdy burgundského vína.

Čtveřici „hlavních podezřelých“ policie zatkla v úterý po raziích na několika různých místech. Při operaci našla 225 z lahví ukradených při březnovém vloupání a také 8500 eur v hotovosti. Dva muži ve věku 55 a 57 let, kteří už mají v trestním rejstříku řadu záznamů, byli obviněni z krádeže s přitěžujícími okolnostmi a přechovávání ukradeného majetku. Další, 62letý muž je stíhán pouze za druhý jmenovaný zločin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám