Hlavní obsah

V Utrechtu se při koncertu zřítily schody, zranily 18 lidí

– UTRECHT
Novinky, ČTK, Fox News

Nejméně 18 zraněných si vyžádalo nedělní neštěstí na koncertě v nizozemském Utrechtu. Do jednoho z tamních kanálů se zřítily dřevěné schody vedoucí k mostu přes něj. Informovala o tom nizozemská policie.

Článek

Policejní mluvčí Mieke Kortová uvedla, že tři lidé jsou v kritickém stavu, pět bylo zraněno vážně a deset utrpělo drobnější zranění. Mnoho lidí spadlo po zřícení schodů do vody, v níž policejní potápěči pátrají po dalších možných obětech.

Sledovali salsu

Lidé stojící na schodech sledovali koncert salsy, který se odehrával na pódiu pod nimi. Poté, co schody nevydržely přetížení a zřítily se do vody, nastala na místě panika. "Bylo to hrozné, viděl jsem zkrvavené lidi," uvedl Robert Smit, jeden ze svědků neštěstí, který koncert sledoval z loďky. "Ve chvíli, kdy se schody zřítily, tam zpívaly a tančily desítky lidí," dodal.

Nehoda se stala na konci slavností, během nichž se na plovoucím pódiu na kanále v centru Utrechtu provozovala hudba a tanec. V průběhu neděle se na koncerty a další akce přišlo podívat několik tisíc diváků.

Podle Rindy den Besten z utrechtské radnice bude co nejdříve zahájeno vyšetřování, které by mělo objasnit důvod zřícení schodů.

Reklama

Výběr článků

Načítám