Hlavní obsah

V uprchlickém táboře v Itálii vypukly po smrti migrantky nepokoje

Řím

V uprchlickém táboře nedaleko severoitalských Benátek v noci na úterý zasahovala policie kvůli nepokojům, které vyvolala smrt mladé ženy z Pobřeží slonoviny. Pětadvacet zaměstnanců azylového zařízení se muselo zabarikádovat v kancelářích a několik hodin čekat na pomoc, uvedl list La Repubblica.

Foto: Antonio Parrinello/File Photo, Reuters

Migranti v Itálii

Článek

Mladou ženu našli v bezvědomí ve sprše. Při následném převozu do nemocnice žena zemřela. Migranti správcům azylového zařízení v obci Cona vyčítali, že jí dostatečně rychle nepřivolali pomoc. Záchranáři to ale popírají.

Následně vypukly protesty proti životním podmínkám v táboře, v jehož stanech žije zhruba 1400 běženců. Migranti zapalovali dřevěné desky a další vybavení. Zaměstnanci tábora se před nimi schovali v kancelářích, ze kterých je policie vysvobodila až kolem druhé hodiny ranní. Zranění nikdo z nich neutrpěl.

Benátské státní zastupitelství už nařídilo pitvu mrtvé ženy, aby se zjistila příčina její smrti. Italské ministerstvo vnitra oznámilo, že v reakci zpřísní kontroly a bezpečnostní opatření ve větších uprchlických táborech.

Reklama

Související články

Proč se Itálie zatím nestala terčem teroristů

Itálie stejně jako Řecko je počátkem cesty. Tudy procházejí a směřují na sever, do Francie, do Německa a do Belgie. A toutéž cestou se vracejí zpět. To může...

Výběr článků

Načítám