Hlavní obsah

V Tyrolsku začíná platit zákaz sjíždění z dálnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rakouské spolkové zemi Tyrolsko začíná pro řidiče platit od soboty zákaz sjíždění z dálnic a využívání regionálních komunikací, aby se vyhnuli dopravním zácpám či placení mýta, upozorňuje agentura DPA. Zákaz bude platit od 21. prosince do 12. dubna o víkendech, vánočních svátcích, během Nového roku, Tří králů, Velikonočního pondělí a také o státních svátcích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Omezení se budou vztahovat na oblast Kufsteinu, Reutte, Schwazu a Innsbrucku. Zákaz sjíždět z dálnice bude platit v sobotu od 7:00 do 19:00 a v neděli a ve svátky mezi 8:00 a 17:00. Nebude platit pro domácí obyvatele a také pro rekreanty, kteří přechodně bydlí v daném místě.

Tyrolsko stejné opatření zavedlo letos na konci června kvůli řidičům, kteří vyhledávali objížďky po menších silnicích. Zákaz sjezdů z dálnic platil v létě v oblasti Innsbrucku a také v obcích Patsch a Gries u brennerské dálnice. Policisté během zákazu vrátili zpět na dálnici přibližně 20 tisíc řidičů automobilů a kamionů, napsal server týdeníku Focus.

Úřady tímto způsobem chtějí docílit toho, aby zůstaly vesnice a městečka na alternativních trasách průjezdné a provoz nebyl přetížený.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám