Hlavní obsah

V Turíně hořela historická konírna ze seznamu UNESCO

Turín

Plameny zachvátily v pondělí kolem 7:30 hodin v Turíně historickou konírnu Cavallerizza Reale, která je zapsána na seznamu památek UNESCO. Na místě s ohněm bojovalo pět hasičských jednotek, především se snažily zabránit rozšíření ohně na další objekty v historické části města, píše deník Corriere della Sera.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár poničil někdejší královskou konírnu v Turíně Video: AP

 
Článek

Zhruba po třech hodinách se podařilo oheň zkrotit, ovšem střecha barokního klenotu se už propadla. Celkový rozsah poškození budovy zatím není znám.

Zřejmě začalo hořet v té části bývalých stájí, která se využívá jako sklad. List La Stampa napsal, že místo je obydlené squattery.

„Bolí to, když vidím historickou budovu v plamenech. Musí se vyšetřit příčina požáru a musíme tuto velmi důležitou stavbu vrátit zpět do města,“ uvedla starostka Chiara Appendinová. Město už zpracovávalo podklady na opravu stavby.

Foto: Alessandro Di Marco, ČTK/AP

Hasiči bojovali s plameny tři hodiny.

Cavallerizza Reale se nachází v historickém centru Turína. Je součástí sítě paláců postavených pro vládnoucí rodinu Savojských v průběhu 17. a 18. století, které jsou zapsané na seznamu památek světového kulturního dědictví UNESCO.

Reklama

Výběr článků

Načítám