Hlavní obsah

V Rusku našli tělo dítěte, pod jehož kočárkem se propadla země

– Brjansk
Novinky, rei

Záchranáři v ruském městě Brjansk objevili tělo batolete, které se propadlo do kanalizace poté, co se pod jeho kočárkem na náměstí v neděli propadla země. Chlapec byl mrtvý.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři na místě nehody

Článek

Sesuv půdy mohly podle guvernéra Brjanské oblasti způsobit teplotní výkyvy. Potrubí pod dlážděním prasklo a do něj se propadl kočárek s rok a půl starým Kirillem. Jeho 26leté matce Taťáně Didorenkové se podařilo držet se okraje díry. S pomocí lana ji údajně vytáhl její manžel a policista, který měl právě službu a byl na místo přivolán.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ruští záchranáři stále hledají dítě, které se propadlo do kanalizaceVideo: Reuters

Chlapce vzal silný proud v kanalizaci. Záchranáři nejprve v pondělí objevili části dětské výbavy a avizovali, že šance na přežití dítěte jsou nulové. Mrtvé tělo bylo nalezeno několik kilometrů od místa sesuvu.

Server Novosti citoval některé svědky, podle nichž se policisté báli přistoupit k jámě, protože se obávali dalšího utržení zeminy. Tím podle nich ztratili čas na možnou záchranu chlapce.

Systém kanalizace v Brjansku je 50 let starý. V postsovětském Rusku je kanalizace často ve špatném stavu a podobné sesuvy nejsou neobvyklé.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám