Hlavní obsah

V Rakousku museli kvůli sněhu evakuovat vlaky s 600 lidmi

Vídeň
Aktualizováno

Rakouské dráhy ÖBB musely v pondělí evakuovat několik vlaků v Korutanech a ve Štýrsku, protože tratě nebyly průjezdné. Evakuace se týkala si šesti set cestujících, uvedly rakouský list Die Presse a agentura APA. Cestující musely odvézt autobusy.

Foto: Profimedia.cz

Vagón rakouských drah ÖBB.

Článek

Vlaky v pondělí nejezdily mezi Unzmarktem a Villachem i mezi Klagenfurtem a Weizelsdorfem. Zastavena byla také dálková doprava v Leobenu. Dráhy provoz na tratích pro jistotu přerušily. „Neustále padají stromy na troleje, doprava po kolejích by byla příliš riskantní,“ řekl mluvčí drah Christoph Posch.

Rakouské dráhy už ráno varovaly, že provoz bude přerušen.

V horách napadlo až půl metru nového sněhu, který zkomplikoval také dopravu na silnicích. Podle autoklubu ÖAMTC byl kvůli vyvráceným stromům na taurské dálnici A10 ve směru na Salcburk uzavřen Kroislerwandský tunel u obce Feistritz. Časně ráno stál provoz úplně.

Bez elektrické energie se ocitlo 19 000 domácností. Nejvíce je jich v Korutanech, celkem 12 000. „Na vině je mokrý sníh, kvůli němuž padají stromy na vedení,“ uvedla energetická společnost Kelag.

Jih Rakouska trápí sněhové masy už několik týdnů. Kalamita oblast zasáhla hlavně na začátku února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám