Hlavní obsah

V podvozkové šachtě nizozemského letadla našli mrtvého chlapce

– Amsterdam

Nizozemská pohraniční policie našla v podvozkové šachtě letadla společnosti KLM mrtvé tělo. Norské úřady uvedly, že jde pravděpodobně o pohřešovaného 17letého chlapce z Larviku na jihu Norska, informovala agentura AP. Letoun ve čtvrtek ráno přistál na amsterdamském letišti Schiphol.

Foto: Profimedia.cz

Embraer 190 KLM na amsterdamském letišti

Článek

Norská policie po chlapci pátrala od středečního rána. Popisovala ho jako 180 centimetrů vysokého, štíhlého mladíka se světlými vlasy a pihami. Uvedla, že „popis a předměty, které se našly u zemřelého, naznačují s vysokým stupněm jistoty, že jde o tohoto 17letého” chlapce.

Embraer 190 aerolinek KLM přiletěl do Amsterdamu z letiště Sandefjord-Torp poblíž Osla.

Podobný incident, ale se šťastným koncem, se loni v srpnu odehrál v Nigérii. Teenager tam přežil domácí let v délce 35 minut jako černý pasažér na kole letadla. Podle aerolinek Arik Airlines chlapec přežil pravděpodobně díky tomu, že let byl krátký a letadlo nevzlétlo do výšky nad 25 000 stop (7620 metrů).

Pětihodinový let ze San José na Havaj ve výšce přes 11 000 metrů ale letos přežil i mladý Somálec, který nebyl spokojen v USA a chtěl se podívat za matkou do Afriky [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám