Hlavní obsah

V Německu zadrželi Tunisana, zřejmě chystal útok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Německá policie zadržela v úterý večer v Kolíně nad Rýnem devětadvacetiletého Tunisana Siefa Allaha H., v jehož bytě se našly podezřelé chemikálie. Server týdeníku Spiegel napsal, že muž mohl vyrobit bombu s ricinem, což je jeden z nejnebezpečnějších jedů. Je možné, že chystal teroristický útok, uvedla ve středu televizní a rozhlasová stanice WDR s odvoláním na vyšetřovatele.

Foto: Reuters

Německá policie. Ilustrační foto

Článek

Policie muži přišla na stopu, když si na internetu objednal chemikálie, jejichž nákup se musí hlásit úřadům. Kromě toho si objednal asi 1000 semen rostlin, z nichž lze extrahovat ricin.

Ve chvíli, kdy si látky objednal, kolínská policie zasáhla, napsal Spiegel. Bezpečnostní složky zaznamenaly, že muž má blízko k radikální islamistické scéně.

Když v úterý večer specialisté prohledali jeho byt v kolínské čtvrti Chorweiler, neobjevili sice žádné výbušné zařízení, ale našli látky, které mohou být jedovaté. Jejich analýza ještě není dokončena.

Vyšetřování se ujalo nejvyšší státní zastupitelství, které má v Německu na starosti mimo jiné případy spojené s terorismem. Důvodem je skutečnost, že existují nepřímé důkazy, že muž s chemickými látkami chystal útok.

V této souvislosti Spiegel připomněl, že před týdnem byli ve Francii zadrženi dva bratři, kteří se zajímali o výrobu ricinové bomby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám