Hlavní obsah

V Německu kvůli protržené hrázi evakuují další vesničany

– Berlín

Hladiny řek v Německu už přestávají růst, přesto museli v Sasku-Anhaltsku evakuovat další obyvatele zaplavených vesnic. Voda se stále valí z protržené hráze u Fischbecku, a tak museli své domovy opustit lidé z Wustu, Klitzu a Kamernu. Asi dvě stovky jich však zatím neodešly.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Němečtí vojáci a policisté si podávají pytle s pískem v Magdeburku.

Článek

V Německu byla také potvrzena další oběť, už dvanáctá. Je jí 61letý muž, kterého v pátek zabil  elektrický proud, když se pokoušel vyčerpat vodu ze zatopeného sklepa. Jeho manželka utrpěla úraz elektrickým proudem a musela být hospitalizována.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Obojživelný obrněný transportér Bundeswehru v Magdeburku

Zatím se ještě nepodařilo v Sasku-Anhaltsku zprovoznit všechny zaplavené tratě, stále se nedá používat most u Schönhausenu. Jezdí se ale už přes Biederitz v Magdeburku. Tudy nyní vedou vlaky ICE mezi Kolínem a Berlínem a Berlínem a Frankfurtem. Stále však nabírají zpoždění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německá kancléřka Merkelová navštívila povodní zdevastovaný LauenburgVideo: Reuters

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Pytle s pískem nesou v Magdeburgu příslušníci německé federální technické pomoci

Boje se záplavami se podle německého ministerstva vnitra účastnilo 130 000 lidí, nasazeno bylo 45 000 hasičů a záchranářů a na pomoc přišlo 5000 příslušníků Červeného kříže. Pomáhala také armáda i mnoho tisíc dobrovolníků, kteří plnili pytle s pískem nebo rozdávali pitnou vodu.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Němečtí hasiči sbírají větve v Labem zalitém Hitzackeru

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám