Hlavní obsah

V Německu hořely mešity, policie vyšetřuje žhářství a pokus o vraždu

Berlín

V berlínské čtvrti Reinickendorf hořela v noci na neděli mešita. Policie požár vyšetřuje jako žhářský čin, který může mít politickou motivaci, uvedl deník Berliner Morgenpost. V noci na sobotu hořela také mešita v Lauffenu. Tam policisté vyšetřují také pokus o vraždu, neboť uvnitř se nacházel místní imám.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie vyšetřuje útok na mešitu v Berlíně jako žhářstvíVideo: Reuters

 
Článek

Při požáru malé modlitebny v Berlíně nebyl nikdo zraněn, náboženská obec hovoří o žhářském útoku. Podle policie viděli svědci na místě činu tři podezřelé mladíky. Pokud se informace o žhářském útoku potvrdí, budou vyšetřovatelé zjišťovat, zda měl politickou či náboženskou motivaci.

Foto: Zinken Paul, ČTK

Žhářský útok na mešitu v Berlíně

Mešitu v Reinickendorfu provozuje vlivná muslimská organizace Ditib, která zastřešuje činnost asi devíti set islámských spolků v Německu, v nichž se sdružují hlavně příslušníci místní turecké menšiny. Za útokem tak mohli stát jak krajně pravicoví extremisté, tak například příslušníci kurdské menšiny, kterým se nelíbí turecká ofenziva proti Kurdům v Sýrii.

Foto: Zinken Paul, ČTK

Žhářský útok na měšitu v Berlíně

Kromě berlínské mešity hořelo v noci na neděli rovněž v sídle spolku turecko-německého přátelství ve městě Meschede v Severním Porýní-Vestfálsku, na které někdo zaútočil zápalnými lahvemi.

Foto: Zinken Paul, ČTK

Žhářský útok na měšitu v Berlíně

Molotovovými koktejly zatím neznámí pachatelé zapálili také mešitu ve městě Lauffenu poblíž Heilbronnu. V tomto případě policie věc vyšetřuje jako žhářský čin a pokus o vraždu, protože v době útoku se v budově nacházel místní imám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám