Hlavní obsah

V Maďarsku odhalili českého převaděče, vezl 30 Syřanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Policejní hlídka ve městě Dunavecse v centrální části Maďarska objevila v noci na pátek v dodávce se slovenskou poznávací značkou, kterou řídil Čech, tři desítky Syřanů bez dokladů. Oznámila to maďarská policie na svém webu, na němž zveřejnila také snímky z nitra dodávky plné uprchlíků.

Foto: Policie Maďarsko

Policie zveřejnila obrázky z nitra dodávky, kde se tísnilo na 30 migrantů ze Sýrie.

Článek

Zatímco Syřany maďarské úřady po výslechu vyhostí, řidiče policie zadržela a chystá se požádat o uvalení vazby, protože je podezřelý z obchodování s lidmi. Za to mu v případě odsouzení hrozí trest až pěti let vězení, pokud by to bylo za přitěžujících okolností, tak až 15 let, dodala policie.

Na Slovensku zadrželi převaděče, přepravovali migranty přes Česko do Německa

Evropa

Předloni soud ve městě Zalaegerszeg na západě Maďarska uložil tresty sahající od 32 měsíců do 11 let odnětí svobody deseti členům mezinárodního gangu, který od léta 2016 pašoval migranty do dalších zemí Evropské unie. Mezi odsouzenými byl podle maďarské tiskové agentury přinejmenším jeden Čech, ale podrobnosti o jeho identitě či výši trestu MTI neuvedla.

Rumunský řidič nabral do přívěsu migranty, našli je až u Břeclavi

Krimi

O rok dříve soud v Kecskemétu potrestal 25 lety vězení čtyři hlavní obžalované v procesu týkajícím se udušení 71 migrantů v chladírenském voze v srpnu 2015. Dalších deset souzených v této kauze dostalo tresty vězení v délce od tří do 12 let. Podle obžaloby skupina od února do srpna 2015 přepravila od maďarsko-srbských hranic do západní Evropy kolem 1200 lidí a vydělala na tom statisíce eur (miliony korun). V 31 případech byly podmínky transportů stejně nebezpečné jako v případě, který skončil tragicky.

Reklama

Výběr článků

Načítám