Hlavní obsah

V Itálii zadrželi podezřelé teroristy, plánovali i útoky v USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bari
Aktualizováno

Italská policie v úterý rozbila islamistickou teroristickou buňku Masrá, která měla kontakty v zahraničí a údajně plánovala útoky v Itálii a ve Spojených státech. Zatčeni byli čtyři lidé z šesti hledaných, uvedla agentura ANSA s odvoláním na sdělení prokuratury.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Italská policie zatkla šest islamistů, kteří plánovali útoky v Itálii a v USA. Zadržela i nahrávky s jejich výcvikemVideo: Reuters

 
Článek

Italská policie zadržela tři muže, jednoho v Andrii v regionu Apulie na jihovýchodě Itálie, dalšího pak v Miláně a posledního v sicilské Katánii. Čtvrtého z extremistů dopadli belgičtí muži zákona v Bruselu.

Zadržení jsou podezřelí z mezinárodního teroristického spiknutí a z podněcování rasové nenávisti. Podle prokuratury měli úzké kontakty s čelnými postavami mezinárodního terorismu známými silným antisemitismem.

Policie podle agentury APA uvedla, že se tato buňka mimo jiné starala o šíření výzev k sebevražedným útokům proti Západu ve jménu džihádu (svaté války). Zároveň se snažila získat nové stoupence.

Krátce před zadržením vydala Itálie a Belgie zatykače na žádost prokuratury ve městě Bari. Skupina Masrá se utvořila kolem tuniského imáma (muslimského duchovního) mešity v Andrii Biná Hassana Husního Hášimího. I další zatčení jsou Tunisané nebo Maročané.

Dva Tunisané zatčení unikli a podle agentury Reuters se nejspíš vrátili do vlasti.

Skupina byla sledována od roku 2007.

Reklama

Výběr článků

Načítám