Hlavní obsah

V Itálii se vylodilo 162 migrantů zachráněných u pobřeží Libye

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V italském přístavu Taranto se vylodilo 162 migrantů, kteří byli zachráněni u pobřeží Libye. Informovala o tom dnes organizace SOS Méditerranée, která společně s Lékaři bez hranic (MSF) provozuje loď Ocean Viking.

Foto: Sos Mediterranee, Reuters

Migranti vystupují ze záchranné lodi v italském přístavu Taranto.

Článek

Mezi migranty, kteří byli zachráněni již minulý pátek, je podle agentury AFP 50 dětí a pět těhotných žen. Jedna skupina běženců se do Evropy chtěla dostat na gumovém plavidle. Na jeho palubě bylo 112 "vyděšených lidí", popsala organizace SOS Méditerranée.

Dalších 50 lidí se "za nepříznivých povětrnostních podmínek" tísnilo na dřevěném plavidle. Kvůli špatnému počasí nemohla být část běženců převezena na Maltu. Italské úřady nakonec udělily povolení všem zachráněným, aby se vylodili v Tarantu.

Podle Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) letos do 22. listopadu do Evropy přes moře dorazilo 95 600 migrantů, což je asi o osm procent méně, než za stejné období loni. Během plavby přes Středozemní moře letos zemřelo 1091 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám