Hlavní obsah

V Itálii dopadli jednoho z nejnebezpečnějších mafiánů, schovával se za krbem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italská policie v pátek dopadla jednoho z pěti nejnebezpečnějších zločinců v zemi. Giuseppe Giorgio, přezdívaný U carpa (Koza), stál v čele kalábrijské mafie 'Ndrangheta. Policisté ho našli v jeho rodinném domě v obci San Luca zabarikádovaného ve skrýši za krbem. Policie po něm pátrala 23 let.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační obrázek

Článek

Hledali ho od roku 1994, kdy byl odsouzen na 28 let vězení za obchod s drogami, se zbraněmi, vydírání a vraždu. Giorgio zároveň stál v čele obávané kalábrijské mafie 'Ndrangheta, která je spojována mimo jiné s pašováním kokainu, s korupcí, hazardem a únosy.

Giorgi byl jedním z nejhledanějších uprchlíků v Itálii. Bývalí mafiáni, kteří po svém zatčení začali spolupracovat s policií, tvrdili, že se Giorgi podílel také na obchodování se zbraněmi a nezákonné likvidaci toxického a radioaktivního odpadu.

Jako úkryt před policejní razií ve svém domě zvolil Giorgio malý prostor nad rodinným krbem. Po celou dobu policejní prohlídky seděl na jednom místě. Po pěti hodinách měl se ale podle webu OCCRP potřeboval protáhnout, aby mu netuhly nohy. Pohyb způsobil praskot podlahy, který přilákal pozornost policie. Policisté poté rozbili celý kamenný blok, aby se k němu dostali. Po dopadení podle agentury ANSA řekl: „Bravo, tak už mne máte”, a dodal, že jednou to muselo přijít.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám