Hlavní obsah

V Hurbanovu pochovali zastřelené Romy, hřbitov prohledávali pyrotechnici

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Za přísných bezpečnostních opatření se konal v pátek v Hurbanovu pohřeb tří Romů, které 16. června zastřelil městský strážník Milan Juhász (51). Hřbitov před pohřbem prozkoumali pyrotechnici, v okolí byli nasazeni policejní těžkooděnci i jízdní policie. Romové totiž vyhrožovali, že své mrtvé pomstí.

V Hurbanovu za bezpečnostních opatření pohřbili oběti střelbyVideo: JOJ.sk

 
Článek

Rodina neměla peníze na pohřeb a náklady hradila obec. „Ze zákona musíme nebožtíka pohřbít na státní náklady, pokud tak rodina není schopna učinit,“ uvedla primátorka Hurbanova Margita Zemková. Pohřeb byl velmi emotivní. Když zazněly romské písně, někteří příbuzní se v žalu vrhali k rakvím, líbali je a hlasitě plakali.

Juhász zastřelil Gabriela Lakatoše (44), jeho syna Mariána (19) a jeho zetě Júliuse (24). Následně se ukryl u domu primátorky a vyhrožoval, že spáchá sebevraždu. Vzdal se po dvouhodinovém vyjednávání.

Foto: TV Markíza

Pohřeb zastřelených Romů v Hurbanovu

Jednalo se o problémovou romskou rodinu s kriminální minulostí a Juhász ve zkratu vzal řešení do vlastních rukou. „Ráno jsem se probudil s tím, že s nimi musím udělat pořádek,“ uvedl Juhász před soudcem, který ho vzal do vazby. Policie požádala o psychiatrický posudek vraha.

Náčelník městské policie v Hurbanovu Marián Botoš potvrdil, že v domě romské rodiny zasahovala policie často. „Za necelý rok jsme tam zasahovali třináctkrát. Šlo o narušování veřejného pořádku, pálení odpadu, rozebírání automobilů, krádeže a další přestupky,“ uvedl Botoš. U většiny zásahů asistoval i Juhász.

Foto: TV Markíza

Pohřeb zastřelených Romů v Hurbanovu

Reklama

Související články

Vraždy Romů v Hurbanovu mají nejasný motiv

Jednapadesátiletý městský policista Milan Juhász ze Svätého Petra, který v sobotu zabil v Hurbanovu tři Romy a další dva zranil, se hlásil stejně jako jeho...

Výběr článků

Načítám