Hlavní obsah

V Hamburku napadlo 80 puberťáků policistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamburk

Hamburkem otřásl brutální útok 80 školáků na policistu, ke kterému došlo nedaleko školy Ida-Ehre. Policistu mlátili, kopali do hlavy poté, co se pokusil urovnat hádku mezi dvěma chlapci, napsal server týdeníku Focus. Dva dvanáctiletí a jeden 13letý chlapec byli zadrženi, oznámila hamburská policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal ve čtvrtek odpoledne přímo před školou. Policista projížděl na kole, když viděl rvačku dvou chlapců, kolem kterých se vytvořil shluk dalších dětí. „Když policista vstoupil mezi oba chlapce a odtrhl je od sebe, jeden měl ruku schovanou pod bundou a odmítal i po policistových opakovaných žádostech ukázat, co skrývá,“ popsal mluvčí policie.

Vražda ženy „ze cti”, která šokovala Německo, rozhodně není ojedinělá

Evropa

Třináctiletého chlapce policista znal. „Vzhledem k tomu, že nemohl vyloučit, že chlapec je ozbrojený, policista chlapci paži znehybnil,“ uvedl mluvčí. Chlapec se ale začal prát, tak ho policista několika chvaty uzemnil. Jenže v tu chvíli se na policistu vrhli ostatní, kteří do té doby velmi agresivním způsobem projevovali solidaritu s mladým útočníkem, uvedl mluvčí policie.

Policistu začali mlátit. Před vážnými zraněními ho zachránila jen cyklistická přilba, kterou si ani nestačil sundat, když se původně pokoušel zklidnit rvačku dvou chlapců. Od lynče davu asi 80 školáků a studentů ho zachránily policejní posily, na místě zasahovalo 12 policejních vozů.

Berlínští policisté zažili brutální útok, spasil je útěk a slzný plyn

Evropa

„Byl to rozvášněný dav, se kterým posily měly co dělat. Policisté byli napadáni, uráženi, plivali na ně. Teprve, když byl 13letý chlapec odvezen pryč na služebnu, se situace zklidnila a dav se rozešel,“ popsal mluvčí.

Kromě 13letého byli zadrženi ještě další dva chlapci ve věku 12 a 13 let, ti byli později propuštěni a předáni rodičům. Proti školákům bylo zahájeno řízení za napadení policistů, ublížení na zdraví a urážku.

Reklama

Výběr článků

Načítám