Hlavní obsah

V Durynsku havaroval školní autobus. Dvě děti zahynuly, další jsou zraněny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvě mrtvé osmileté děti a dalších 20 zraněných dětí si vyžádala čtvrteční ranní nehoda autobusu v okrese Wartburg ve spolkové zemi Durynsko. Se zraněním skončil v nemocnici také řidič, napsal server týdeníku Focus.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při nehodě školního autobusu v Durynsku zemřely dvě dětiVideo: Reuters

 
Článek

Autobus byl podle dostupných údajů na cestě z Eisenachu do městečka Berka vor dem Hainich. Vezl 22 dětí ve věku osmi až jedenácti let, uvedla policie. Kolem 7:30 dostalo vozidlo při odbočení na Berku smyk na náledí. Autobus vylétl ze silnice a převrátil se na mírném svahu.

„Podle dosavadních informací dvě děti zahynuly a mnoho dalších bylo těžce zraněno,“ uvedla policejní mluvčí Alexandra Hoodtová. Vzápětí úřady uvedly, že zranění utrpělo 20 dětí, z nichž pět je těžce zraněno. V nemocnici skončil také řidič autobusu. Obětem bylo osm let.

V regionu vládla ve čtvrtek ráno mlha a na silnici bylo náledí.

Policie zatím nemá důkazy o technické závadě autobusu nebo o pochybení řidiče.

Jen o pár desítek minut dříve havaroval jiný školní autobus, a to v Bavorsku. Při nehodě se zranilo devět dětí, napsal deník Bild. Mezi městečkem Schnaitse a vesnicí Frabertsham sjel kolem sedmé ráno z neznámých příčin autobus ze silnice a narazil do stromu. Řidič utrpěl těžké zranění, ale není v ohrožení života.

Reklama

Výběr článků

Načítám