Hlavní obsah

V Dolním Rakousku hoří lesy, už týden se nedaří plameny uhasit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Týden zuří rozsáhlý lesní požár v oblasti Dolního Rakouska u městečka Hirschwang an der Rax. Hořet začalo v pondělí a navzdory nasazení téměř 800 hasičů se nepodařilo dostat plameny pod kontrolu, píše server deníku Krone. Itálie proto vyslala na pomoc dva stoje CL-415 a speciální vrtulníky pro hasební práce vysílá i Německo.

Foto: Profimedia.cz

Požár zuří v oblasti už týden

Článek

Plocha, na které hoří se během několika dnů zvětšila z pěti na 115 hektarů. Jde o jeden z největších požárů v Rakousku. Hašení komplikuje nerovný horský terén a také silný vítr.Toužebně očekávaný déšť, který by měl napomoci hašení, předpovídají meteorologové až na pondělí.

Každý z italských letounů má kapacitu na 7000 litrů vody. Oba stroje už přistály na vídeňském letišti Schwechat a piloti mají za sebou průzkumné lety. Voda na hašení se bude odebírat z Dunaje. Další dva vrtulníky by měly přistát v neděli a každý z nich má kapacitu 5000 litrů.

Požár se snaží momentálně zvládnout deset vrtulníků, šest jich poskytlo rakouské ministerstvo obrany a čtyři policejní. Podle šéfa hasičského sboru Dietmara Fahrafellnera je nasazeno více než 750 hasičů, vypomáhají také hasiči ze Salcburska a Štýrska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám