Hlavní obsah

V dalším úkrytu ETA bylo nalezeno 300 kilogramů výbušnin

Madrid

Španělská a francouzská policie odhalily ve francouzských Pyrenejích nedaleko hranice se Španělskem další úkryt zbraní baskické teroristické organizace ETA. Podle deníku El País vyšetřovatelé uvedli, že je to zatím nejdůležitější nalezená skrýš s municí. Bylo v ní na 330 kilogramů výbušnin.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Za poslední čtyři dny je to podle agentury DPA už sedmý nalezený sklad zbraní ETA. Celkem v nich bylo zajištěno téměř půl tuny munice.

Vyšetřovatelé se domnívají, že z těchto úkrytů pocházely i bomby, které ETA odpálila nedávno na ostrově Mallorca. [celá zpráva]

Policisté podle listu upozornili na to, že ETA je i po odhalení svých skladů zbraní zřejmě schopná provést další atentáty. Má totiž nejspíš ještě dvě teroristické buňky, které mají zásoby munice.

Policie ve středu ve francouzských Alpách zadržela tři údajné členy ETA. DPA v sobotu napsala, že díky tomuto kroku se podařilo nalézt další úkryty zbraní.

Noc z pátku na sobotu v baskické průmyslové metropoli Bilbau provázely nepokoje. Přívrženci ETA tu podpálili linkový autobus a několik automobilů. Reagovali tak prý na to, že jim španělské úřady zakázaly dvě demonstrace. Čtyři osoby policie zadržela. Nikdo nebyl zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám