Hlavní obsah

V Chorvatsku už letos zemřelo sedm Čechů, dvě seniorky se pohřešují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už sedm Čechů přišlo o život během letošní letní sezóny v Chorvatsku. Další dvě Češky v důchodovém věku se pohřešují. Zároveň dochází v nejoblíbenější destinaci českých turistů k mnoha zraněním a nehodám. Uvedlo to v neděli konzulární jednatelství ve Splitu. Podle něj je situace horší než minulý rok v tuto dobu.

Foto: Olina Táborská, Právo

Oblíbeným chorvatským letoviskem je také Omiš.

Článek

Podle českého zastupitelského úřadu v Chorvatsku přišlo letos o život už sedm Čechů, z toho dva Češi zemřeli při dopravních nehodách. Dalších pět lidí podlehlo infarktu, který způsobilo patrně horké počasí.

Od minulého víkendu se navíc pohřešují dvě Češky ve věku 61 a 68 let. První z nich ze minulou sobotu ztratila v letovisku nedaleko západochorvatské Puly, druhá byla naposledy spatřena nedaleko Splitu. Do pátrání po nich se zapojila chorvatská policie, pobřežní hlídka i horská služba.

Chorvatsko patří mezi nejoblíbenější turistické destinace českých občanů. Podle různých propočtů tam každoročně dovolenou tráví 600 000 až 800 000 Čechů. Letní sezona zde letos oficiálně začala 15. června.

Loňská turistická sezona přinesla smrt celkem stovce Čechů. Nejvíc jich zahynulo právě v Chorvatsku. Tato přímořská země se podle ministerstva zahraničí stala osudnou pro 17 turistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám