Hlavní obsah

V Budapešti se srazily vlaky metra, cestující se obávali teroristického útoku

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Deset zraněných si vyžádala pondělní kolize dvou souprav metra v maďarském hlavním městě Budapešti. Agentura MTI uvedla, že jedna souprava dojela soupravu před sebou, nestačila zabrzdit a vrazila do ní.

Foto: MTI

Záchranáři zasahují u stanice metra Pillangó.

Článek

Server Origo.hu s odvoláním se na jednoho z cestujících uvedl, že v soupravách metra vznikla po nárazu panika. „Všichni jsme popadali na podlahu. Ve vagónech nastala panika. Někteří lidé křičeli, že se jedná o teroristický útok Islámského státu, a to paniku ještě stupňovalo,“ vysvětloval cestující.

K nehodě došlo ve stanici Pillangó na trase číslo 2 v místě, kde trať nevede tunelem, nýbrž pod širým nebem. „Na místě zasahovalo pět sanitních vozů. Devět lidí bylo převezeno do nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranářů Máté Kisdi. Vedení budapešťského dopravního podniku oznámilo, že normální provoz bude obnoven až v úterý.

Foto: MTI

Při kolizi bylo zraněno deset lidí.

Odborníci vyšetřují, jak mohlo dojít k tomu, že jedna souprava dostihla druhou a nestačila zabrzdit. Generální ředitel dopravního podniku Tibor Bolla řekl, že pravděpodobně šlo o selhání lidského faktoru.

„Tato část tratě je otevřená a v tomto ročním období může dojít k namrzání kolejí, které jsou kluzké také kvůli popadanému listí,“ připustil Bolla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám