Hlavní obsah

V Británii kolabovala železniční doprava kvůli prasklinám na vlacích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Železniční dopravu v Británii postihly v sobotu rozsáhlé výpadky způsobené tím, že se na některých vysokorychlostních vlacích Hitachi 800 objevily vlasové praskliny. Informují o tom agentura AP a server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Hitachi 800

Článek

Vlaky Hitachi 800 provozuje několik britských železničních dopravců, včetně společnosti Great Western Railway, která přepravuje cestující mezi Londýnem a západní Anglií a jižním Walesem, či firmy London North Eastern Railway. Ta provozuje spojení mezi Londýnem a Edinburghem.

Společnost Hitachi uvedla, že některé vlaky byly preventivně vyřazeny z provozu, aby se problém mohl důkladně prozkoumat. Dodala, že pracuje na co nejrychlejším vyřešení záležitosti, a cestujícím se omluvila za možné dopady na jejich plány.

„Kontrolujeme všechny tyto vlaky. Po tuto dobu je lepší, když se nepoužívají,” uvedl provozovatel britské železniční infrastruktury Network Rail. „Návrat do služby nesmí být umožněn, dokud si nebudeme stoprocentně jisti, že jsou ty vlaky bezpečné,” prohlásil generální tajemník odborového svazu zaměstnanců v dopravě TSSA Manuel Cortes.

Reklama

Výběr článků

Načítám