Hlavní obsah

V Berlíně vjelo auto do davu lidí

Berlín
Aktualizováno

U berlínského náměstí Breitscheidplatz poblíž ulice Kurfürstendamm vjelo ve středu kolem 10.30 malé auto značky Renault Clio do davu lidí. Na místě zemřela jedna žena. Osm lidí bylo zraněno, pět z nich je v ohrožení života, další tři jsou těžce zraněni, napsal server deníku Bild s odvoláním na místní hasiče. Policie zatím netuší, zda to byl úmyslný čin, nebo nehoda. Řidič byl zadržen.

Živě: Situace na místě neštěstí v BerlíněVideo: Reuters

 
Článek

„V tuto chvíli netušíme, zda se jedná o úmyslný čin, nebo dopravní nehodu,“ uvedl Thilo Cablitz, mluvčí policie.

Server deníku Berliner Morgenpost napsal, že auto na křižovatce bulváru Kurfürstendamm a ulice Tauentzienstrasse najelo na chodník, kde srazilo skupinu lidí. Řidič se potom vrátil zpátky na křižovatku a pokračoval ulicí Tauentzienstrasse na roh s ulicí Marburger Strasse, kde narazil do jiného vozu a opět vjel opět na chodník. Cestou zdemoloval zahrádku restaurace a nakonec skončil ve výloze obchodu.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Osobní auto značky renault, které vyjedlo ze silnice, vjelo na chodník, cestou smetlo restaurační zahrádku a skončilo ve výloze obchodu.

Mrtvá je podle serveru deníku Bild učitelka, která šla po ulici se skupinou školáků z Hesenska. Mezi zraněnými je i 16letá dívka.

Přímo vedle místa neštěstí se nachází bistro. Jeho majitel serveru týdeníku Focus řekl: „Byl jsem uvnitř a nic jsem neviděl, jen jsem najednou slyšel ohromnou ránu. Potom jsem uviděl auto, které projelo výkladní skříní parfumerie Dougles.“

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Berlíně najelo auto do davu, nejméně jeden mrtvýVideo: Reuters

Majitel bistra ale viděl řidiče:  „Zahlédl jsem řidiče, malého, statného, ​​holohlavého muže. Zatkli ho. Viděl jsem několik zraněných lidí na zemi. Jeden muž byl v bezvědomí, byl transportován vrtulníkem a další ho následovali,“ dodal majitel bistra.

Řidiči auta nasadili policisté pouta a přes hlavu mu přehodili deku, když ho odváděli z místa tragédie. Policie sdělila, že za volantem vozu seděl 29letý muž žijící v Berlíně, který má arménské kořeny, oznámila policie na Twitteru. Zadrželi ho kolemjdoucí, kteří ho předali policistům.

Vzhledem k nejasnosti incidentu je na místě velké množství po zuby ozbrojených policistů.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Vrtulník záchranářů, který přistál poblíž místa nehody

Podle deníku postavili hasiči na rohu ulice Kurfürstendamm a Rankestraße takzvané „depozitum pro pacienty“. Na chodníku je položeno několik nosítek. Nedaleko místa tragédie přistál i vrtulník záchranářů.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

V centru Berlína najelo auto do davu lidí.

Incident se stal poblíž Pamětního kostela na ulici Kurfürstendamm nedaleko náměstí Breitscheidplatz, tedy na místě, kde v prosinci 2016 atentátník Anis Amri vjel s uneseným kamionem na berlínský vánoční trh.

Reklama

Výběr článků

Načítám