Hlavní obsah

V Anglii zaznamenali historicky první vertikální zlomeninu penisu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

York

Britští lékaři hlásí historicky první vertikální zlomeninu penisu. Choulostivé prvenství si připsal jistý čtyřicátník z Yorku, který při sexu narazil na hráz partnera či partnerky (oblast mezi konečníkem a genitálem) tak nešťastně, že si natrhl pyj až ke kořenu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Muž ve věku 40 let (nárazem) prohnul svůj pohlavní úd o perineum, čímž si přivodil třícentimetrovou tržnou ránu u kořene,“ líčili zdravotníci v odborném periodiku British Medical Journal s konstatováním, že až doposud byly veškeré zaznamenané fraktury penisu horizontální.

Zraněný muž se po nařízené operaci plně zotavil a krom nepříjemné vzpomínky si neponese žádné následky. Nyní, šest měsíců od bolestivé příhody, už nepociťuje žádné potíže a dosahuje plné erekce.

K frakturám ztopořeného penisu dochází obvykle při vášnivějším sexu ve chvíli, kdy úd vyklouzne z těla partnera a narazí na okolí pochvy, konečníku, ojediněle pak jiných částí těla, například úst. Penis po takovém úrazu obvykle bolestivě oteče. Zranění vyžaduje akutní lékařskou péči a povětšinou také operativní zákrok. Ve světě dochází v průměru k 16 takovým případům ročně.

Mladík si domluvil sex se ženou. Když si to rozmyslela, měl ji znásilnit

Krimi

Zajímavostí je, že pacient ani jeho partner či partnerka při zlomení penisu nezaslechli charakteristické lupnutí, které je pro podobné případy obvyklé.

Při jaké sexuální praktice či poloze k výše popisovanému zranění došlo, British Medical Journal nerozebírá.

Reklama

Výběr článků

Načítám