Hlavní obsah

V Birminghamu byla pobodána řada lidí. Buďte obezřetní, varuje policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Birmingham
Aktualizováno

Krvavý incident se odehrál v noci na neděli v britském Birminghamu. V půl jedné ráno místního času (01:30 SELČ) bylo pobodáno osm lidí. Jeden člověk zemřel a sedm je zraněno. Policie uvedla, že se jedná o „rozsáhlý incident“, který se vyšetřuje jako vražda, píše agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Birminghamu byla pobodána řada lidíVideo: AP

 
Článek

„Jeden muž tragicky zemřel. Další muž a žena utrpěli vážná zranění a pět dalších bylo rovněž zraněno, byť je jejich zranění neohrožují na životě,“ uvádí se v čerstvém prohlášení policie.

Obyvatele vyzvala ke klidu, zároveň však i k bdělosti. Zatím není jasný motiv útoku ani jeho pozadí. „Pracujeme na tom, abychom zjistili, co se stalo. Může trvat nějakou dobu, než budeme schopni cokoliv potvrdit,“ sdělila policie.

Jedna ze svědkyň hovoří o sporu mezi skupinami mladistvých. Stanici BBC řekla, že slyšela „rasistické nadávky”. V klubech v okolí místa činu se podle ní odehrávala „multikulturní noc”.

„Rozsáhlý incident” v policejní terminologii znamená vážnou újmu či hrozbu pro veřejnost. Vyhlášení tohoto stupně nebezpečí rovněž předpokládá, že jednotlivé bezpečnostní složky na místě pracují pod společným vedením.

Podle BBC jsou v centru města rozmístěny kordony poblíž Gay Village, tedy čtvrti oblíbené komunitou leseb, gayů, bisexuálů a transgenderových osob (LGBT).

Krvavý večer v Londýně 

Útoky nožem zažil také Londýn. Incident se stal v sobotu pozdě večer na jihovýchodě britské metropole. Zraněno je pět lidí, z nichž jeden je v ohrožení života, sdělil Scotland Yard. Současně bylo zadrženo pět lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám