Hlavní obsah

V Albánii propustili čtyři Čechy zadržené kvůli focení u zbrojovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři Češi, kteří byli v neděli zadrženi při fotografování u zbrojovky ve městě Poliçan v Albánii, byli v pondělí propuštěni. Informuje o tom server deníku Albanian Daily s tím, že dva muži a dvě ženy budou i nadále vyšetřováni.

Foto: Profimedia.cz

Město Berat, kam byli Češi převezeni k výslechu.

Článek

Podle dřívějších informací albánské policie Češi fotografovali v tunelu, který je přístupem do samotné zbrojní továrny. Po zatčení uvedli, že jsou turisté a že se ztratili.

„Jsme turisté, při fotografování jsme zabloudili do tunelu. Nemáme žádné špatné úmysly,“ citoval je web. Zadrženy byly i dvě Češky, které čekaly na své mužské partnery ve vzdálenosti asi 1,5 kilometru od tunelů.

V Albánii zatkli čtyři Čechy

Evropa

Policie je převezla k výslechu do města Berat. Při prohlídce u nich nebylo nalezeno nic nezákonného, uvedl server euronews.al.

Zbrojovka v Poliçanu zahájila výrobu v 60. letech a bývala jedním z největších závodů tohoto typu v tehdejší komunistické Albánii, vyráběla se v ní munice i kopie sovětských pušek AK-47. Podle některých médií je nyní dlouhodobě uzavřená a zbraně se v ní už nevyrábějí. Jiné informace hovoří o tom, že v závodě se již pouze rozebírají vyřazené zbraně a munice.

Reklama

Výběr článků

Načítám